vrijdag 30 oktober 2009

Toppers 3





















Toppers 2





















Toppers 1



















Vrije tijd
















Das Abendessen
















Foto's donderdag.
















Reis naar Augsburg

Maandagochtend gaat de wekker om half zes. Voor sommigen nog veelvroeger ;-((! Woon maar eens in Leerdam. Dat betekend opstaan, klaarmaken, eten, pakken en naar het HWC clubgebouw rijden. Het is alweer halfzeven. De meeste zijn al gearriveerd en zijn met de boten aan t slepen. De meeste tassen moeten in de bus van Wilbert. De meiden zitten bij elkaar in de auto. Tien over zeven zijn we onderweg. De reis loopt voorspoedig en na 2 korte stops en 20 min fileleed arriveren we om half drie bij de kanobaan in Augsburg.




Eerst maar even met z’n alle naar de baan kijken. Best wel spannend voor diegene die voor het eerst hier zijn. Leuke baan en lijkt wel makkelijker dan DWD (Lena).



Dan wordt het tijd om een kamer uit te zoeken en de tassen te installeren.
Veel tijd voor te rusten is er niet (hadden ze maar in de auto moeten doen) want de jongens moeten zich direct omkleden voor de eerste training. De rest was hierna aan de beurt. Ja, zelfs de jongste moesten er al aan geloven. Ja, ze zijn de Olympia Strekke gevaren!

En wat denk je wat je van een uurtje varen krijgt, honger dus. Wat duurt het dan lang voor we om zeven uur naar de pizzeria gaan. Ook nog lopend ;-(( Maar het loont zich en we hebben heerlijk gegeten. Eenmaal terug in ons verblijf zoeken ze spontaan hun kamers op en voor we het goed en wel in de gaten hebben is het muisstil…….zzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ.

Foto's Dachau
















De donderdag van Marnix en Dirk.
















Augsburg: donderdag 29 oktober



We werden wakker door geklop van Michael hij zij dat we opmoesten staan want we hadden ons 10 minuten verslapen toen gingen we eten we keken nog naar de 1e groep die aan het trainen was toen was half 10 het was koud in de ochtend we hadden gelukkig wel warme kleren aan.



We gingen bij de baby strecke invaren, we voeren omhoog bij de stuwen toen Michael ons had geroepen gingen we met zijn allen naar beneden varen we voeren onder de sluis want er stond nog steeds weinig water. Michael had een paar leuke parcours uitgehangen die wij moesten varen. Marnix ging over een steen maar er was niks aan de hand. Ook morris kwam de steen tegen maar ook hij bleef overeind. Leon hing met de camera boven het water we wachten tot de camera erin viel maar dat gebeurden niet.



In de middag gingen we naar Dachau op de heen reis hadden we geen file omdat we spanende binnendoor weggetjes maakten toen we in Dachau waren werden we bijna stil Leon en Janet bleven maar bij de borden lezen en toen werden Morris en dirk melig we moesten heel de tijd lachen omdat dat Morris helen flauwe grappen maakten toen we terug gingen, gingen we over de snelweg maar we waren er snel achtergekomen dat er een file stond ;-) We stonde 1 uur in de file de rest was al gaan eten in het restaurant maar wij waren te laat we konden in het begin het restaurant niet vinden maar dat hadden we snel gevonden toen we er aankwamen kregen de anderen net hun eten geserveerd en wij moesten nog bestellen. Toen uiteindelijk iedereen gegeten had gingen we terug naar het huis onderweg toen we naar de auto liepen, liepen we langs een club golden girls dat vond dirk een interessante plek daarna kwamen we terug in het huisje en toen ging iedereen lekker zoet dromen en de volgende ochtend zitten we een verhaal te schrijven.

woensdag 28 oktober 2009

Bildergalerie













Even ter geruststelling voor alle bezorgde ouders; vanmorgen hebben we uitgebreid samen ontbeten. Een halve boom minstens hebben we weggewerkt!


De woensdagochtend van Maartje en Lena.
















Vandaag moesten we om 11.00 uur varen. Het was nog best fris buiten, maar we hadden geluk dat we de laatste groep waren en we hadden ook een beetje zon.
We moesten eerst even warm varen op de Jugendstrecke, daarna gingen we de Olympische baan af. Michael voer als eerst het eerste verval af "de wasmaschine"zodra Michael zwaaide mocht Lena komen. Maartje en Anne moesten in het keerwater wachten tot Lena bij Michael aangekomen was. Daarna mochten Maartje en Anne gaan. Maar helaas toen Lena de wasmaschine afging moest ze helaas zwemmen.

Lena was weer ingestapt, nu konden Maartje en Anne komen. Zij kwamen er goed van af. Samen met z'n vieren voeren ze door tot het volgende verval. Helaas ging Lena er te links van af en kwam ze in een schuin walsje waar ze zich niet meer rechtop kon houden. Onder dat verval gingen we met Michael een oefening doen waarbij we een stukje omhoog moesten varen door over te surfen. Toen Maartje in het keerwater kwam ging ze bijna om maar door een hele hoge bodemsteun hoefde ze niet te zwemmen
Toen gingen we verder naar beneden, we hadden een kort parcours wat we moesten varen. Onderaan de baan stapten we uit en droegen we onze boten om nog een keer de baan af te gaan. Deze keer voer Anne niet mee omdat ze last had van haar schouder. Dit keer ging het bij iedereen goed totdat we bij de Bogenbrucke kwamen. Maartje ging te ver naar rechts. Daardoor ging ze op haar achterpunt staan en viel bijna op de kant en ging om. Gelukkig is verder alles goed gegaan.

Groetjes aan iedereen van Maartje en Lena