dinsdag 27 oktober 2009

Augsburg een miljoenenstad











Augsburg TO-trainingskamp 26 t/m 31 oktober 2009.
Op de vroege maandagochtend vanuit een nog in het donker gehuld Helmond vertrokken we me met 16 personen voor een trainingskamp in Augsburg. Uitgezwaaid door een aantal ouders – met of zonder gratis overnachting in een hotel in Maastricht – gingen we er voor! Af en toe werd ons buitengewoon aangename rij tempo wat vertraagd door Baustelle, wat de slapende of DVD kijkende kanovaarders echter niet in het minst stoorde. Om 14.30 waren we er. In de auto opgendane energie kon gelijk worden gebruikt voor een training !
Voor een aantal een eerste kennismaking met de baan. Lena en Maartje laten zich niet uit het veld of uit de kano slaan en doen gelijk met Michael het hele parcours !
‘s Avonds tijdens het eten bij het restaurant Picollo waar we met zijn alle te voet zijn heengegaan wreekte zich dat wel, de beide damens kunnen hun ogen bijna niet meer openhouden … Bij Picollo doet iedereen zich helemaal te goed aan al het lekkers dat de enige Trattoria della mama in Augsburg voor ons met liefde heeft klaargemaakt. Maartje en Lena hebben helemaal weer energie gekregen en willen in het Bundesleistungszentrum vooral aanwezig zijn bij het creatieve portret dat Claudia voor ze maakt. De jongemannen hebben dan allemaal inmiddels hun bed weten te vinden. Uiteindelijk doen Leôn en Jeannette het licht uit.
Dag 2
Het ontbijt is gelukkig echt Duits, helemaal af en meer dan voldoende ! Het idee om een website op te zetten zodat alle ouders de gebeurtenissen thuis kunnen volgen heeft weinig kans van slagen. Internet is nauwelijks beschikbaar, als het er al is, is het erg langzaam maar – zoals het water in sommige vakantielanden – het is er ook niet altijd. Frau Reichtenau weet het mooi te verwoorden; “ Wenn es Ihnen gelungen ist haben Sie Gluck gehabt ! “ Ja, danke !
In groepjes wordt er getraind. De oudere jongens liggen vandaag het eerst in het water. Leôn heeft een geweldige professionele camera van zijn werk waarmee hij prachtige opnamen aan de baan maakt. Dit wordt straks De Kano slalom Promo film !!!
In de ochtend heeft iedereen lekker kunnen varen, de lunch verzorgen we zelf en gebruiken we ook in de ruimte van het Bundesleiztungszentrum. Een kop warme tomatensoep gaat er bij de meeste goed in. Het weer is fantastisch, we worden op een lekker herstzonnetje bij een aangename temperatuur getrakteerd. Na heel wat heen en weer geloop blijkt dat je overal langs de baan internet hebt; met dank aan Robin ! Vanavond gaan we lekker uit eten bij de Ratskeller, midden in de stad. Een prachtige locatie die middeleeuws aan doet. Jawel, wij zijn ook nog heel cultureel bezig ! Eerlijkheidshalve moeten we er wel aan toevoegen dat het feit dat er “Riesenschnitzel “op het menu staan bij de meeste toch wel de doorslag heeft gegeven. Wie hard werkt moet ook goed eten ! (Henny)

2 opmerkingen:

  1. Hallo sporters,

    Een goed idee dit Blog te maken.
    Kunnen de thuisblijvers ook zien waar jullie mee bezig zijn

    Groeten
    Wilbert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey allemaal

    Goed te lezen dat alles OK is

    Lekker trainen maar heb ook fun

    Groetjes Geffroy

    Bericht voor Marnick
    Die pijp was geen gas !!

    BeantwoordenVerwijderen